Stichting Evangelische Tractaat Zending

Bezoekadres
Plantageweg 13a
2951 GN Alblasserdam
Postadres
Postbus 41
2950 AA Alblasserdam
Tel. 078-6915242
Fax 078-6914749
https://www.traktaatzending.org

Met de uitgaven van de ETZ geef je de boodschap die jouw leven veranderde op een eenvoudige en frisse manier door in je eigen omgeving. Een traktaat is een kleine folder met een evangelisatieboodschap. Zoals een reclamespotje in zo'n dertig seconden een produkt of dienst aanbeveelt, zo vertelt een goed traktaat een concrete, prikkelende en relevante boodschap die het evangelie bevat en de lezer dichter bij Christus brengt.

Stichting Evangelische Tractaatzending geeft al bijna veertig jaar folders uit die het Evangelie dichter bij de mensen brengen.

Traktaten?
Een traktaat is een kleine folder met een korte evangelisatieboodschap. Zoals een reclamespotje in zo'n dertig seconden een produkt of dienst aanbeveelt, zo vertelt een goed traktaat een concrete, prikkelende en relevante boodschap die het Evangelise bevat en ons dichter bij Christus brengt.

Waarom evangeliseren met traktaten?
Traktaten zijn een effectie instrument om mensen iets te vertellen van dat wat jouw leven veranderd heeft: het Evangelie. Je kunt ze uitdelen bij evenementen of op straat, maar ook doelgericht weggeven als afsluiting van een gesprekje op het schoolplein of in de wachtkamer. Iemand heeft eens gezegd dat niets goedkoper is, verder reikt, duurzamer is en de boodschap beter vertelt dan een goed traktaat.

We zouden je veel kunnen vertellen over de effectiviteit van deze manier van evangeliseren. In de afgelopen veertig jaar hebben we talloze reacties mogen ontvangen van mensen die mede door een folder een keuze voor Jezus hebben gemaakt. Meer dan eens gingen traktaten de hele wereld over om uiteindelijke gelezen te worden door iemand die het op dat moment nodig had!

De Stichting Evangelische Tractaat Zending is opgericht in 1962. De belangrijkste taak is het ontwikkelen, publiceren en verspreiden van evangelisatiemateriaal. Verder worden projecten gesteund die met lektuurzending te maken hebben. Deze aktiviteiten kosten uiteraard geld. Om een zekere continuïteit in financiële middelen te waarborgen werd in 1982 een boekwinkel geopend: Christelijke boek- en muziekwinkel de Schuilplaats. Deze winkel, aanvankelijk klein behuisd, wordt bemand door een team van vrijwilligers. De winst die door deze winkel werd gegenereerd wordt direct geïnvesteerd in het uitgeven van (nieuwe) traktaten of in andere lektuurprojecten.

Circa 40 vrijwilligers zijn werkzaam op de verzendafdeling, in de winkel of thuis.

Is dit uw organisatie of bent u bekend met deze organisatie, en ziet u onjuistheden of heeft u aanvullingen?
Dan kunt u deze per e-mail versturen naar info@christelijkeadressengids.nl, de gegevens zullen dan zo snel mogelijk bijgewerkt worden.
Volg de Christelijke Adressengids op social media
en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen